Overige Activiteiten

vrouwencirkel

Vrouwencirkel

Vrouwencirkels zijn al eeuwen oud, hoe mooi om dit terug in ons leven te laten komen. Het samen zijn rond het vuur, met onze vrouwelijke energie in rust verbinden en je wijsheid delen. In een veilige bedding van gelijkgestemden samen drummen, zingen, dansen, je laten meevoeren in je eigen oergevoel van je werkelijke zijn.

 

 

 

Donderdag  22 September

Je bent welkom op “Het buitenhof ”  in Hilvarenbeek Esbeekseweg 6

Breng je eigen drum, ratel of bellen mee. Tegen een kleine vergoeding ( €2,50) kun je een sjamanedrum gebruiken van hier.

Graag opogeven via mail; info@dagbelevinglevenskracht.nl

Bijdragen is € 10,- dit is incl. thee met iets lekkers.

tijd; van 19.30 uur tot 22.00 uur

 

 

 

 

Sjamanendrum Bouwen

 

 

Ik bied je de mogelijkheid om tijdens een weekend een eigen sjamanendrum met drumstok te maken. Individueel of Kleine groep ( max 4 pers)
De sjamanendrum is een bijzonder instrument dat door iedereen te bespelen is.
Door het geluid met zijn bijzondere trilling maak je verbinding met je eigen ritme en met de hartslag van moeder aarden.
Het geluid van de drum is een oertaal, een emotie die je aanraakt en meeneemt op reis naar je eigen kracht. Bij het drummen sla je zoals je hart en gevoel je ingeeft het brengt je tot rust en zet voor even het denken stil, het kan je in een meditatieve toestand of trance brengen. De drum helpt je om te aarden en jezelf en anderen te helen. Je kunt je drum ook gebruiken voor rituelen, trancereizen en ceremonies.
De grootte van het frame, huid soort met de bewerking van de huid bepalen de uiteindelijke klank en energie van jouw eigen unieke persoonlijke drum.
De kracht en energie uit het leven van de boom en het dier krijgen een tweede leven, een nieuwe stem. Je ontvangt je frame en legt de eerste verbinding
Voordat je aan het werk gaat, maak je contact met het door jou gekozen dier en vraag je het dier toestemming om zijn huid te mogen gebruiken.
Tijdens het maken van de drum kun je in een proces van loslaten, acceptatie en inzicht komen.
Je kunt je drum naar eigen inzicht of aan de hand van wat voorbeelden in je eigen tempo vorm geven. Het proces van verbinden en creëren kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.
Aangezien huiden weersgevoelig zijn, bespan je de drum met speciaal touw eventueel in combinatie met houten kralen en versiersels.
Voordat je je drum mee naar huis neemt, wordt deze met een ritueel ingewijd. Na het opspannen van de natte huid moet je drum drogen om de oerklanken volledig tot z’n recht te laten komen.
Voor het maken van een sjamanendrum kun je kiezen uit een 13 hoekig frame, 41 of 51 cm
Je kunt het frame van je drum bespannen met een huid van, paard, geit, ree en koe.
Voor meer informatie stuur een mail naar info@dagbelevinglevenskracht.
Samen kijken we naar een datum die past in onze agenda.