Sjamanendrum bouwen

Je eigen Sjamanendrum!
Ik bied je de mogelijkheid om tijdens een weekend een eigen sjamanendrum met drumstok te maken. Individueel of Kleine groep ( max 4 pers)
De sjamanendrum is een bijzonder instrument dat door iedereen te bespelen is.
Door het geluid met zijn bijzondere trilling maak je verbinding met je eigen ritme en met de hartslag van moeder aarden.
Het geluid van de drum is een oertaal, een emotie die je aanraakt en meeneemt op reis naar je eigen kracht. Bij het drummen sla je zoals je hart en gevoel je ingeeft het brengt je tot rust en zet voor even het denken stil, het kan je in een meditatieve toestand of trance brengen. De drum helpt je om te aarden en jezelf en anderen te helen. Je kunt je drum ook gebruiken voor rituelen, trancereizen en ceremonies.
De grootte van het frame, huid soort met de bewerking van de huid bepalen de uiteindelijke klank en energie van jouw eigen unieke persoonlijke drum.
De kracht en energie uit het leven van de boom en het dier krijgen een tweede leven, een nieuwe stem. Je ontvangt je frame en legt de eerste verbinding
Voordat je aan het werk gaat, maak je contact met het door jou gekozen dier en vraag je het dier toestemming om zijn huid te mogen gebruiken.
Tijdens het maken van de drum kun je in een proces van loslaten, acceptatie en inzicht komen.
Je kunt je drum naar eigen inzicht of aan de hand van wat voorbeelden in je eigen tempo vorm geven. Het proces van verbinden en creëren kan zowel binnen als buiten plaatsvinden.
Aangezien huiden weersgevoelig zijn, bespan je de drum met speciaal touw eventueel in combinatie met houten kralen en versiersels.
Voordat je je drum mee naar huis neemt, wordt deze met een ritueel ingewijd. Na het opspannen van de natte huid moet je drum drogen om de oerklanken volledig tot z’n recht te laten komen.
Voor het maken van een sjamanendrum kun je kiezen uit een 13 hoekig frame, 41 of 51 cm
Je kunt het frame van je drum bespannen met een huid van, paard, geit, ree en koe.
Voor meer informatie stuur een mail naar info@dagbelevinglevenskracht.
Samen kijken we naar een datum die past in onze agenda.
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Urenschema

New Day

New Day

Datum

aug 15 2022 - aug 15 2023

Locatie

Dagbeleving Levenskracht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.